Cattery van Opwierde

Cornish Rex

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om ons te contacteren.

Wil je weten of er een kitten beschikbaar is of wanneer zij worden verwacht ?

Gebruik deze contactpagina om op de hoogte te worden gehouden.

"Wat kost een kat ?"

Asiel-kat
Een jonge kat uit het asiel kost zo'n € 150,- (inclusief vaccinaties, paspoort, chip en FIV/FELV test !).
Een kat die niet meer bij zijn verzorger kan zijn of eenvoudig als vuilnis op straat wordt gezet.
Help deze dieren en steun de organisatie waar dieren belangrijk zijn !
Een kat uit het asiel heeft soms veel ellende meegemaakt. Help een asiel-kat met jouw vriendschap en bied het een warm thuis !

Straat-kat
Een kitten "van de boerderij" kan gratis zijn, maar kan ook wel € 600,- euro kosten. Het heeft geen stamboom, krijgt niet de nodige vaccinaties of ontworming en geen van de katten is vooraf getest op ziekten. Zonder stamboom kan niet worden gesteld hoe zuiver het ras is. Kittens worden vaak (te) vroeg uit het nest genomen en verkocht. Wees alert als je geld wil geven aan dit type fokker. Te vaak worden dieren in sterk vervuilde woningen aangetroffen ! Natuurlijk kan deze kat een lang leven bij je zijn en je allerbeste maatje worden, maar...

Raskat-kat
Een Cornish Rex raskat kan je soms goedkoop treffen, maar kost over het algemeen € 600,- tot € 1000,-. De Cornish Rex katten uit cattery Van Opwierde zijn allen raskatten met stamboom. De ouders worden zorgvuldig geselecteerd en van tevoren getest op diverse ziekten en afwijkingen. Alle kittens krijgen de noodzakelijke vaccinaties, identificatiechip, paspoort en officiele stamboom. Zodra de kittens voldoende zelfstandig zijn mogen zij het nest verlaten (15 weken). Kies met je hart een kat die bij je past van een erkende cattery. Voor jou een maatje, voor de kat een heel leven !